Juli 2006 meidenkamp 2
Als 11–jarige snotneus (bijna 12) stond ik heel stoer mijn ouders uit te zwaaien bij de bus. Zo’n weekje Holtus?! Dat doe ik wel even. Ik kende immers al genoeg verhalen van mijn oom, vader en mijn grote broer. Met 3 mede-snotneuzen aan mijn zijde gingen we bepakt en bezakt op pad. Terwijl we vervolgens naar het Holtus eiland werden gevaren, tussen de koffers, slaapzakken en boodschappen in gepropt, maakte mijn hart een sprongetje. Of was het mijn maag? Stiekem is zo’n week weg van je ouders best even spannend. Na de eerste dag op het eiland vallen ik en mijn vriendinnetjes dan ook vlug in slaap, uitgeput van alle indrukken, het zeilen en ‘laat’ naar bed. Om de volgende dag gewoon weer verder te gaan waar we gebleven waren. Gedurende de week wordt de groep hechter en zitten we aan het kampvuur zelfs te kletsen met de ‘grote meiden’. Alle spelletjes, liedjes, activiteiten en het zeilen hebben dan ook een grote indruk op me gemaakt. Bij thuiskomst ben ik niet stil te krijgen en komen er drie weken later nog verhalen boven water die zich in allemaal in die éne week hebben afgespeeld.

Augustus 2014 jongens kamp3
De impact van die allereerste week Holtus is nu nog steeds voelbaar. Na zeven jaar als kamper mee te zijn geweest op meisjeskamp, is het nu tijd om voor het eerst als instructrice mee te gaan op jongenskamp 3. De zenuwen van toen zijn opnieuw voelbaar… Een nieuwe groep; allemaal net even wat anders. Het opnieuw winnen van je plekje op het eiland. Met open armen zijn Sophie en ik ontvangen en hebben we ons nieuwe plekje op kamp 3 gevonden. Niet meer in de stapelbedden van onze geliefde Ome Jan, maar op het ‘verboden terrein’ van de leiding. Ook na deze week genoeg verhalen om te blijven vertellen. Alle spelletjes, liedjes, activiteiten en het zeilen hebben als nieuwe zeilinstructrice diezelfde grote indruk op me gemaakt. Bij thuiskomst ben ik niet stil te krijgen en komen er weken later nog verhalen boven water die zich in allemaal in die éne week hebben afgespeeld.

Op de foto na het zwemmen

Op de foto na het zwemmen

Femke is in 2006 voor het eerst met Holtus meegeweest, als deelnemer in meidenkamp 2. Inmiddels heeft ze haar instructeursdiploma gehaald en is ze zeilinstructreur bij jongenskamp 3!