Zin een leuk vakantiekamp met veel activiteiten? Zin om lekker te zeilen komende zomer? Ga mee op zeilkamp! Holtus organiseert iedere zomer 3 zeilkampen in het midden van Nederland: de Loosdrechtse Plassen. Ieder kamp duurt één week. Van zaterdag tot zaterdag. Natuurlijk wordt er veel gezeild, maar er zijn ook genoeg andere leuke activiteiten. Het is tenslotte vakantie en het is zomer. We zeggen zelf: we zijn geen zeilschool maar een zeilkamp.

zeilkamp 16m2 bemanning

Holtus Zeilkampen is een stichting vol enthousiaste instructeurs. Onze zeilinstructeurs zijn ervaren zeilers die vaak al jaren lang met ons kamp meegaan. Veel instructeurs hebben zelfs ooit zelf bij Holtus leren zeilen. Alle instructeurs hebben zeilervaring, zijn getraind in het geven van zeilles en de veiligheid, en zijn natuurlijk ook geselecteerd op of ze veel lol kunnen trappen met de kinderen. Samen met de kinderen maken we er een geweldige vakantieweek van en ieder jaar komen we weer terug. Dit doen we allemaal vrijwillig en met veel plezier!

Bij Holtus krijg je iedere dag een geweldig en afwisselend programma. ’s Ochtends wordt er vaak gezeild met je eigen bemanning en instructeur, terwijl er ’s middags weer andere activiteiten zijn. Denk aan kanoën, voetballen, levend stratego, trefbal, zeskamp, enzovoort. Ook organiseren we rondtochten door de omgeving van de Loosdrechtse Plassen, mag je “waterskiën” op een plank achter de boot en kan je leren surfen. ’s Avonds sluiten we vaak af met een kampvuur! Ons zomerkamp is een actieve week vol zeilen, activiteiten en fun.

Kanoen en surfen op zomerkampGa mee op een onvergetelijk zomerkamp

Zeilkampen voor jongeren van 12-17 jaar

Onze zeilkampen zijn kleinschalig en heel gezellig. Bij ieder kamp gaan er maximaal 36 kinderen mee. Verder zijn er natuurlijk de zeilinstructeurs, de kookstaf en de hoofdleiding. Als je aankomt wordt je meteen onderdeel van een vaste bemanning van 4 kinderen en 1 instructeur. Natuurlijk kan je zorgen dat je bij je vrienden aan boord zit. Diezelfde middag mag je meteen aan boord springen en ook zelf aan het roer. Leren zeilen door te doen.

’s Ochtends wordt er altijd zeilles gegeven. Verder zijn er ook zeilwedstrijden, theorieles, en kan je natuurlijk je zeildiploma halen. De zeilexamens zijn altijd op vrijdag, gevolgd door een bonte avond en diplomauitreiking in de avond.

zonsondergang zeilen zomerkamp

We hebben drie zeilkampen: twee voor jongens en een voor meisjes. Dit is van origine zo gegroeid en wordt door iedereen erg gewaardeerd. Er is een lekker ontspannen sfeer waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn: je hoeft bijvoorbeeld niet stoer te doen om indruk te maken op anderen. De jongens kunnen zo lekker een week lang de boel op stelten zetten en de meiden kunnen op hun beurt genieten van een sfeervol vakantiekamp vol gezellige activiteiten.

Accommodatie: een eigen eiland en woonboot de “Ome Jan”

Ons zeilkamp vindt plaats in de Loosdrechtse Plassen, een gebied met verschillende meren in de buurt van Hilversum en Utrecht. Dit is een hele mooie groene omgeving met een lange zeilgeschiedenis.

Hier in de Loosdrechtse Plassen, midden in Nederland, hebben we ons eigen eiland: het Holtus Eiland. We hebben onze eigen haven, kampvuurplaats, keuken, een groot grasveld voor leuke activiteiten, enzovoort. De ideale plaats voor een leuk vakantiekamp dus!
De kinderen overnachten in stapelbedden in een grote woonboot, de Ome Jan. Je moet zelf een slaapzak meenemen, maar er liggen al goede matrassen. De begeleiders slapen in tenten (terwijl we natuurlijk goed toezicht houden om te zorgen dat iedereen op tijd slaapt).

Kampvuur op zeilkampSchrijf je nu in voor een lekkere zeilweek met activiteiten en kampvuur

Zeilboten: zestienkwadraat (16m2)

We zeilen op 16m2 zeilboten, ook wel vergrote BM’s genoemd. Dit zijn boten van ongeveer 6 meter lang en een zware kiel. Deze boten zijn iets wendbaarder en sneller dan een Valk (een ander soort zeilboot die ook heel populair is in Nederland). Het leuke aan deze 16m2 boten is dat ze vrij snel reageren, waardoor je direct voelt wat er gebeurt als je je zeilen wat aantrekt of viert. Ook gaan ze makkelijk schuin, maar slaan ze eigenlijk nooit om. Hele veilige en toch leuke boten dus. Ze bieden voldoende ruimte voor zes personen, maar vaak zetten we niet meer dan 4 bemanningsleden en 1 zeilinstructeur aan boord.

Kom zeilen en beleef een onvergetelijk zomerkamp

Hier kan je een overzicht van de zeilkampen en data vinden. De kampen kosten maar € 210 voor een hele week, inclusief accommodatie, zeilen, examen en natuurlijk eten en drinken. Inschrijven kan vanaf 1 november.

Wil je alvast een beetje sfeer proeven, bekijk dan de video van jongenskamp 3 eens! Hierin komen onder andere de Loosdrechtse Plassen, het eiland, de zeilboten en de activiteiten goed naar voren.

Holtus eiland haven 16m2 zeilboten